Afișez 1 - 60 din 1168 de rezultate

Afișez 1 - 60 din 1168 de rezultate

Deodorant sau antiperspirant?

Deodorantele și antiperspirantele nu sunt același lucru. Deodorantele conțin active deodoranți care luptă împotriva bacteriilor  din zona axilei și a înmulțirii acestora. Antiperspirantele conțin substanțe antiperspirante active care inhibă eliminarea transpirației prin glande.

Deodorante sunt produse de uz frecvent de care au nevoie toate femeile, alegerea lor însă depinde de preferințe și necesități.

Deodorantele pot fi spray, roll sau stick, mai blande sau mai eficiente în funcție de formularea lor.

Printre cele mai populare branduri se numără Borotalco care au atât varianta spray, cât și roll sau stick, Nivea, Dove, Lady SpeedStick sau Perspirex care este unul dintre cele mai puternice.

Deodorantele trebuie testate pentru a putea vedea eficiența lor, astfel pentru persoanele care transpiră tare este posibil ca nu orice deodorant să facă față.

Pe lângă eficiența lor, antiperspirantele trebuie alese și în funcție de hainele purtate. Nivea Black and White este ideal pentru persoanele care se tem de petele de pe haine. Totuși nu doar folosirea deodorantelor pot păta hainele. Chiar și transpirația în sine lasă urme care nu se pot curăța foarte ușor. În cazul unei hiperhidroze este indicat să se folosească produse tratement precum Perspirex care inhibă transpirația.

Se pot folosi deodorant imediat după epilare?

În mod normal da, se poate folosi imediat după epilare, însă cele cu aluminiu este de preferat să de evite. Totuși folosirea și alegerea antiperspirantelor și a deodorantelor este o preferință personal bazată și pe sensibilitatea pielii fiecăreia.