Sare de baie

Afișez 1 - 60 din 143 de rezultate

Afișez 1 - 60 din 143 de rezultate

Beneficiile folosirii sărurilor de baie sunt foarte multe

Acestea pot fi simple sau îmbogățite cu uleiuri esențiale care pot contribui la normalizarea somnului, prevenirea depresiilor, relaxare și amelioararea durerilor.

Deasemena sărurile ajută și la unele probleme de piele, la relaxarea musculară și decongestionare.

Sarea de baie conține foarte multe micro și macro elemente precum natriu, calciu, magneziu, fier, kaliu si ioni sulfați extrem de benefice pentru sănătate.

O baie cu sare cel puțin o dată pe săptămână are multe beneficii pentru corp în general dar și pentru psihic.

Băile terapeutice cu sare ajută la ameliorarea durerilor cauzate de artrită, diverse dureri musculare, dureri de cap sau stări de anxietate sau depresie.

Cum pregătești o baie cu sare

Pentru a pregăti o baie terapeutică se pregătesc 100-200 gr de sare simplă sau cu uleiuri esențiale precum lavandă pentru relaxare sau tea tree în cazul unor probleme de piele și se dă drumul la apă călduță în cadă. Se recomandă un timp de aproximativ 20 minute de relaxare pentru a te putea bucura de toate beneficiile.

După o astfel de baie se recomandă o cremă hidratantă și trebuie să bei multă apă mai ales dacă ai folosit sare Epsom care practic face o detoxifiere. Dacă ai picioarele obosite, poți face o baie de picioare cu sare Epsom care va dezumfla foarte bine zonele inflamate și va da un plus de relaxare și extra confort la mers.