Dermaroller

De la Dermaroller la dispozitivele automate precum Dermapen-ul, toate au devenit populare destul de brusc acum câtiva ani. Cu toate că procedura a fost folosită sub diferite forme încă de prin anii ’90 însă sub formă pe care o știm azi a apărut abia după anii 2000.

Ce este un Dermaroller?

Dermarollerul este un dispozitiv medical sub formă de rolă de diferite dimensiuni care conține sute de ace mici. Dimensiunile acelor diferă de la 0.25mm și până la 2.00mm-3.00mm. Adesea cele cu dimensiuni mici se pot găsi și în comerț fiind destul de sigure pentru a putea fi folosite și acasă, însă cele cu ace mai lungi sunt destinate folosirii doar în cabinete și saloane. Trebuie să știi că dermarollerul este un dispozitiv personal, care se dezinfectează după și înainte de fiecare folosire și se schimbă la 3-6 luni deoarece acele se tocesc și nu mai penetrează pielea în mod corect.

Ce beneficii are folosirea unui dermaroller?

Beneficiie folosirii unui dermaroller sunt numeroase, însă ca și efect general menționez regenerarea pielii. Fie că este vorba de riduri fine, cicatrici, pete sau piele flască, procedura de microneedling ajută la toate aceste aspecte. Acele de pe rolă creează micro-leziuni care transmite mai departe faptul că trebuie să se producă colagen și elastină pentru refacere.  Astfel în timp se tratează toate acele mici imperfecțiuni, iar pielea va arăta mai tânără, mai fermă și cu o textură îmbunătățită. Această procedură minim invazivă poate ajuta chiar și la diminuarea vergeturilor și a celulitei, însă nu poate face minuni. După folosirea dispozitivului se recomandă aplicarea unei măști șervețel puternic hidratante și calmante. Serumuri cu tea tree, centella, acid hialuronic și peptide pot ajuta în grăbire procesului de regenerare. Se vor evita acizii puternici și machiajul pentru câteva ore sau chiar o zi întreagă dacă se poate. Protecția solară este obligatorie, iar în funcție de adâncimea la care a fost făcută procedura pot apărea zone care se descuamează după câteva zile.

Acasă sau la salon?

Cel mai indicat ar fi sămergi la un salon pentru a fi sigură că nu faci mai mult rău decâtbine. Poate după primele ședințe îți poți lua un dispozitiv pentru acasă însă cu ace mici, de până în 0.35. Pentru efecte spectaculoase este mai bine să te lași pe mâna unui specialist.

Cât costă un dermaroller

Un dermaroller nu este foarte scump mai ales acum când este ușor de găsit. De la 25 lei și până la peste 100 lei în funcție de brand și calitate.

2 thoughts on “Dermaroller

  1. Pingback: Seruri pentru ten | Ser cu acid hialuronic - BeautyArena.ro

  2. Pingback: Dermapen - De ce probleme ale pielii poți scăpa cu ajutorul lui? - BeautyArena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *