Îngrijirea tenului acneic – Sfaturi utile

Acneea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni de natură dermatologică.

Tratamentul acneei este destul de complex și are ca principal scop: reglarea secreției de sebum, calmarea inflamațiilor, ameliorarea aspectului cicatricilor, eliminarea comedoanelor.

Tratament acnee eficient

De obicei, tratamentele pentru acnee sunt de lungă durată, însă cu disciplină și respectarea câtorva sfaturi simple, poți scăpa de acnee sau poți îmbunătăți foarte mult aspectul acesteia.

Iată ce alte greșeli să eviți în rutina de îngrijire: Greșeli frecvente în rutina de îngrijire

Este important să îți formezi o rutină de îngrijire corectă, pentru a avea rezultate bune. Dacă totuși ai încercat tot felul de produse destinate acneei și nu ai avut rezultate, este recomandat să consulți un medic dermatolog pentru a-ți recomanda o rutină personalizată pentru un tratament acnee eficient.

Ține cont și de faptul că alimentația joacă și ea un rol deosebit de important pentru a trata eficient acneea. Așa că recomandarea noastră este să reduci pe cât posibil prăjelile, zahărul din alimentație și să încerci să ai un stil de viață sănătos și echilibrat.

 

În cazul în care lași acneea netratat și mai ales dacă si obiceiul de a-ți stoarce coșuril, te poți trezi cu cicatrici post-acneice care sunt și mai greu de tratat. De obicei, pentru a vedea rezultate bune în tratarea cicatricilor lăsate de acnee, poate dura luni de zile, așadar trebuie să perseverezi. Sunt recomandate produsele cu retinoizi, însă rezultate foarte bune vei obține cu ajutorul procedurilor realizate la cabinet: peelinguri chimice, microneedling.

Mascneea – un fenomen tot mai frecvent întâlnit

Mascneea este și ea un fenomen tot mai întâlnit în ultima vreme. Este vorba de acneea apărută ca urmare a purtării măștii de protecție. Acest tip de acnee se manifestă prin apariția coșurilor în jurul gurii, pe obraji sau bărbie. ⁣⁣

Dacă ești predispusă la apariția acneei alege produse speciale, noncomedogenice, cum sunt cele din gamele Cetaphil sau CeraVe.

Produse de îngrijire contra acneei

 

Folosirea produselor cu protecție solară este obligatorie mai ales dacă folosești anumite tratamente pentru acnee, care prin expunere la soare pot provoca reacții adverse: iritații, roșeață, uscăciune.

One thought on “Îngrijirea tenului acneic – Sfaturi utile

  1. Pingback: 2 Cărți despre îngrijire pe care trebuie să le citești - BeautyArena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *