Îngrijirea tenului uscat – Sfaturi utile

Adesea tenul uscat se echivalează cu tenul deshidratat însă nu este același lucru. Tenul uscat este un tip de ten, însă orice tip de ten poate fi deshidratat. Mai exact putem spune că un ten gras este deshidratat.

Tenul uscat produce mai puțin sebum, insă acesta poate fi uscat și datorită factorilor externi.

Tenul devine deshidratat dacă se abuzează de proceduri cosmetice, peelinguri sau scruburi și nu sunt folosite produse potrivite pentru a-i aduce hidratarea în limite normale.

În cazul unui ten uscat dar și dacă apare deshidratarea în cazul unui alt tip de ten acidul hialuronic și ceramidele pot fi de ajutor. Alte ingrediente potrivite pentru îngrijirea tenului uscat sunt: vitamina E, panthenol, acid lactic, glicerina, uleiuri precum cel de argan, de migdale dulci sau jojoba și vaselina cosmetică.

Ceramidele sunt componente prinicipale ale pielii și formează bariera de protecție. Odată ce îmbătrânim nivelul ceramidelor scade foarte mult. Astfel pentru o piele mereu tânără și cu aspect ferm ne putem folosi de ceramide.

Acidul hialuronic este și acesta o component important în menținerea sănătății pielii. Menținea pielea hidratată și stimulează nivelul de collagen, dar ajută și la regenerarea țesuturilor în cazul leziunilor.

Vitamina E este un antioxidant foarte util cu efect antiinflamator, care are și efecte de hidratare și regenerare. Face echipă bună cu Vitamina C mai ales când sunt folosite înainte de SPF, ziua. Orice tip de ten poate beneficia de calitățile Vitaminei E însă pentru tenul uscat aceasta este unul din pilonii principali care contribuie la menținerea hidratării pielii.

Panthenol cunoscut și ca și provitamina B5, este adesea dat la o parte din rutina de îngrijire. Nu este așa de popular ca și acidul hialuronic, însă și acesta este un umectant cu proprietăție emoliente și calmante. Se asociază foarte bine cu ceramidele și acidul hialuronic.

Acid Lactic un super ingredient cu proprietăți multiple. Idealpentru un ten tern, uscat cu urme de la soare sau acnee. Depigmentează, stimulează producția de ceramide și are efect cheratolitic. Ajută la redobândirea fermității pielii fiind în același timp și foarte blând cu tenul.

Glicerina un ingredient adesea neglijat în rutina de îngrijire. Are efect regenerant, hidratant și sta la baza multor produse cosmetice precumcreme, săpunuri sau chiar ceară de epilat. Se folosește cu succes împreună cu o vaselină pentru a forma un strat ocluziv care ar hidrata mai bine pielea peste noapte.

Uleiuri de față nu sunt potrivite pentru oricine. Chiar și un ten uscat poate prezenta erupții, astfel este importantă alegerea uleiului potrivit. Adesea uleiul de migdale dulci, marula sau argan sunt mai  indicate tenului uscat.

Vaselina cosmetică a redevenit populară în ultima vreme. Un produs de bază care a tot fost neglijat însă cu noile trenduri în materie de skincare a revenit în top. Se folosește la final de rutină pentru a blocat evapoararea produselor aplicate anterior. În acest fel pielea va absorbi activii mult mai bine.

Îngrijirea tenului uscat - Sfaturi utile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *