Microdermabraziune – Poți face un astfel de tratament acasă

Auzi des termenul de microdermabraziune însă nu ai încercat niciodată procedura și nici nu știi exact ce este.

Acum ceva timp a fost foarte populară fiind aplicată des în saloanele de înfrumusețare. Cu timpul însă hidro-dermabraziunea a căpătat mai multă popularitate fiind ceva mai performantă și având dublu rol, atât de exfoliere cât și de infuzare.

În ce constă procedura de microdermabraziune

Practic cu ajutorul unui aparat cu funcție de sucțiune și care are în capăt un cap de diamant se face o exfoliere mecanică, blândă și superficială. Nu este indicată tuturor persoanelor însă când este folosită aceasta redă luminozitatea tenului în doar câteva minute.

Beneficiile microdermabraziunii

Fiind vorba de o exfoliere, acestă procedură ajută la estomparea petelor și a cicatricilor, oferă un aspect tânăr tenului și promovează regenerarea pielii. Microdermabraziunea ajută și la curățarea unui ten congetionat cu pori dilatați, la ameliorarea vergeturilor și a cicatricilor în general și la diminuarea aspectului ridurilor fine. Practic un tratament care durează doar câteva minute poate reface tenul într-un mod spectaculos.

Cât costă o sedință la salon

Prețul nu este unul mare fiind de la 100 lei sau chair mai puțin până pe la 300-500 lei în funcie de produsele și aparatura folosită.

Totuși, cum timpul este foarte limitat și restricțiile încă în mare derivă, folosirea unui mic aparat pentru acasă poate fi o idee bună. Totuși trebuie avut mare grijă pentru a preveni apariția unor eczeme, leziuni sau chiar vânătăi pe locul tratat. Este bine să citești cu atenție instrucțiunile înainte de a pune dispozitivul pe față. După tatament se recomandă aplicarea serumurilor care se absorb acum mai bine și ajută la restabilirea hidratării. Chiar și o mască șervețel ar prinde bine după folosirea aparatului pentru a obține rezultate vizibile.

Cât costă un aparat de microdermabraziune

Chiar dacă procedura la salon nu este scumpă, pe termen lung merită cumpărat un aparat pe care poți să îl folosești acasă. Prețurile osciează între 89 lei și 800-1200 lei în funcție de dotări și brand.

După tratament se recomandă folosirea protecției solare de minim 50 SPF și evitarea acizilor sau a altor produse care pot irita pielea proaspăt tratată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *