Protectie solara

Afișez 1 - 60 din 683 de rezultate

Afișez 1 - 60 din 683 de rezultate

Protecția solară este extrem de importantă și nu doar pentru față ci și pentru corp.

Chiar dacă este încă intens discutată tema protecției solare și aparția cancerului de piele, majoritatea studiilor arată efectel nedorite ale soarelui și probleme care pot apărea dacă nu ne folosim de protecțiile solare.

Expunerea la soare după masa nu este deloc recomandată, chiar și la umbră razele solare pot ajunge pe piele neprotejată. Este indicat ca protecția solară să fie minim 50 și reaplicată la 2 ore ori dacă s-a făcut baie în piscină sau în mare.

Doar cu ajutorul protecției solare se poate menține pielea tânără, sănătoasă și fără riduri pentru mai mult timp. Adițional, scruburile și cremele de corp pot contribui la sănătatea și finețea întregului corp.

Protecția solară poate avea filtre chimice sau minerale, iar alegerea între acestea ține mai mult de preferință personală decât de orice altceva. Cele minerale sunt de cele mai multe ori mai dense și lasă urme albe, însă sunt adesea preferate fiind potrivite chair și pentru pielea sensibilă. Protecțiile solare cu filtre chimice sunt mai estetice când vine vorba de acest aspect. Totuși ele pot proteja la fel de bine ca și protecțiile solare cu filtre minerale.

Ce cantitate de cremă cu protecție solară trebuie aplicată?

Când alegem o cremă cu protecție solară trebuie să avem în vedem în vedere valorea SPF-ului. Acesta trebuie să fie peste 50 pentru a fi cu adevărat eficiente.

La fel de importantă este și cantitatea folosită și frecvența de folosire. Pentru a avea proetcția optimă, cea menționată pe ambalaj, trebuie folosită o cantitate de 2mg /cm2 și reaplicată la 2 ore mai ales dacă expunerea la soare este directă. aplicare trebuie să se facă cu 20 min înainte de expunere pentru a-și face efectul.