SPF50 – Sau orice protecție solară este ok?

De ce este important să folosești SPF50

Este important de știut că un produs cu protecție solară fie el și cu SPF50 nu protejează 100%, însă procentul de protecție este mare și trebuie folosit zilnic deoarece aduce și o serie de beneficii.

SPF50 protejează împotriva razelor UVB în proporție de 98%, SPF30 protejează în proporție de 97%. Protecție de 100% nu există, însă cu cât SPF este mai mare cu atât se prelungește timpul până când poți să te arzi stând în soare.

Când alegi un produs cu protecție solară este important să aibă și protecție UVA nu doar UVB. Majoritatea cosmeticelor coreene din gama de produse SPF au și protecție UVA foarte înaltă notată sub forma PA++++.

Soarele este vinovatul pentru:

  • îmbătrânirea prematură a pielii
  • petele solare și înrăutățirea melasmei
  • favorizarea apariției cancerului de piele
  • arsurile solare

Mitul că folosești o cremă cu SPF dimineața înainte de machiaj, iar apoi esti protejată toată ziua este de mult demontat. Este esențială aplicarea unei cantități optime de SPF 2mg/cm2 și reaplicarea la 2 ore mai ales dacă te expui direct la soare.

Nu doar vara, ci și iarna sau când e cald dar innorat trebuie folosit un produs cu protecție solară. SPF-ul poate fi ales în funcție de tipul de piele după scala Fitzpatrick, dar și după gradul de UV de afară. Dacă vara este necesar un SPF50, iarna adesea ajunge un SPF30 sau chiar 15 în cazul persoanelor cu un ten mai închis. Dacă vorbim de altitudini mari, aici se schimbă problema deoarece cu cât crește altitudinea cu atât crește și indexul UV ceea ce cere un SPF mai mare.

SPF mineral sau SPF chimic?

Dezbaterea poate fi foarte lungă, însă cert este că e important să folosești protecție solară.

Adesea SPF mineral este mai indicat pentru un ten sensibil pe când cele cu filtre chimice sunt mai potrivite pentru un ten matur spre exemplu. Ideea este să găsești un produs care să îți facă plăcere să îl folosești și care să se potrivească tipului tău de ten.

Pe lângă faptul că doar protecția solară te poate ajuta să eviți un posibil cancer de piele, aceasta reușește să prevină îmbătrânirea pielii și petele pigmentare. Petele sunt extrem de inestetice și foarte greu de combătut. Poate dura luni sau ani până scapi de ele în intregime. Ridurile la fel, cremele nu pot face minuni, doar un filler sau botox ar putea șterge urmele acestora. Prevenția este cea mai bună, iar protecția solară face exact acest lucru.

Texturi și filtre diverse, trebuie să testezi până găsești un produs potrivit pentru tine.

One thought on “SPF50 – Sau orice protecție solară este ok?

  1. Pingback: Cremă pentru coșuri - minunea din tub - BeautyArena.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.