Creme BB & CC

No products were found matching your selection.

BB Cream este un produs cosmetic multifuncțional. Acesta are textura și pigmentul unui fond de ten, însă conține în plus ingrediente de îngrijire și regenerare a tenului. De aceea, este recomandat să alegi un bb cream bun în defavoarea fondului de ten, de fiecare dată când ai ocazia.

Crema bb și crema cc – beneficii

  • Îngrijește atent pielea, oferindu-i hidratarea de care are nevoie și calmând zonele iritate
  • Cele mai multe creme bb îți protejează tenul de radiațiile solare, având factori de protecție mari (SPF între 24-50)
  • O cremă bb sau un cc cream poate ține locul unei baze de machiaj deoarece netezește pielea.
  • Produsele de acest gen au o putere destul de mare de acoperire atunci când vine vorba de cearcăne, zone roșii sau zone depigmentate.
  • Cremele bb și cc elimină necesitatea utilizării unui fond de ten. Majoritatea conțin pigmenți puternici, iar în funcție de produsul ales, gradul de acoperire poate ajunge până la full coverage.

Diferența dintre BB și CC cream

Acronimul BB vine de la „Beauty Balm” sau „Blemish Balm”, iar CC vine de la „Correct and Conceal” sau „Color Control”. Astfel, un CC Cream are în plus funcția de corecție a culorii tenului. Ideea de bază în corecția culorii tenului este folosirea de nuanțe specifice pentru neutralizarea imperfecțiunilor.
Spre exemplu: rozul oferă luminozitate, verdele acoperă perfect coșurile, portocaliul acoperă cearcănele maronii etc.

Așadar, crema cc este defapt una bb, însă cu o putere mai mare de acoperire a imperfecțiunilor.

Printre cele mai bune creme bb și cc se află cele de la Shangpree sau Missha BB Cream și Bourjois sau Erborian CC Cream.